1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sushi
  6. Nigiri sushi

Nigiri sushi

  • Japans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2008

Ingrediënten 4 personen


Verse zeebaars of roodbaarsfilet(s) 120 gram
makreelfilet(s) 120 gram
zalmfilet(s) 120 gram
verse thonijnfilet(s) 120 gram
tarbot- of marlijnfilet(s) 120 gram
sushirijst 800 gram
Wasabi 40 gram



Nigiri sushi
Nigiri sushi

Nigiri sushi, een heerlijk voorgerecht!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd rechthoeken van 2,5 x 5 cm uit de visfilets.
Bestrijk ze met een dunne laag wasabi.
Bevochtig de handen en maak rijstrolletjes van 3,5 op 5 cm.
Leg die op de met wasabi besmeerde kant van de filets en druk lichtjes zodat ze erop kleven.

Bereidingswijze

Tip : Elke vissoort met stevig vlees en zelfs inktvis of sint-jakobsschelpen zijn geschikt.

Serveertip

Franse wijn : Witte wijn, Pays Nantais, Château de La Galissonnière, Muscadet S & M sur Lie

Wereldwijn : Witte wijn, Portugal, Portico Vinho verde

Wijntips : Japanse sake of witte wijn zijn overheerlijk bij deze vishapjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top