
Verse zeebaars of roodbaarsfilet(s) 120 gram
makreelfilet(s) 120 gram
zalmfilet(s) 120 gram
verse thonijnfilet(s) 120 gram
tarbot- of marlijnfilet(s) 120 gram
sushirijst 800 gram
Wasabi 40 gram
Nigiri sushi, een heerlijk voorgerecht!
Snijd rechthoeken van 2,5 x 5 cm uit de visfilets.
Bestrijk ze met een dunne laag wasabi.
Bevochtig de handen en maak rijstrolletjes van 3,5 op 5 cm.
Leg die op de met wasabi besmeerde kant van de filets en druk lichtjes zodat ze erop kleven.
Tip : Elke vissoort met stevig vlees en zelfs inktvis of sint-jakobsschelpen zijn geschikt.
Franse wijn : Witte wijn, Pays Nantais, Château de La Galissonnière, Muscadet S & M sur Lie
Wereldwijn : Witte wijn, Portugal, Portico Vinho verde
Wijntips : Japanse sake of witte wijn zijn overheerlijk bij deze vishapjes.