Nigiri sushi

  • Japans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2008

Nigiri sushi, een heerlijk voorgerecht!




Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
verse zeebaars of roodbaarsfilet(s) 120 gram
makreelfilet(s) 120 gram
zalmfilet(s) 120 gram
verse thonijnfilet(s) 120 gram
tarbot- of marlijnfilet(s) 120 gram
sushirijst 800 gram
Wasabi 40 gram
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd rechthoeken van 2,5 x 5 cm uit de visfilets.
Bestrijk ze met een dunne laag wasabi.
Bevochtig de handen en maak rijstrolletjes van 3,5 op 5 cm.
Leg die op de met wasabi besmeerde kant van de filets en druk lichtjes zodat ze erop kleven.

Bereidingswijze

Tip : Elke vissoort met stevig vlees en zelfs inktvis of sint-jakobsschelpen zijn geschikt.

Serveertip

Franse wijn : Witte wijn, Pays Nantais, Château de La Galissonnière, Muscadet S & M sur Lie

Wereldwijn : Witte wijn, Portugal, Portico Vinho verde

Wijntips : Japanse sake of witte wijn zijn overheerlijk bij deze vishapjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten