Toscaans kipstoofpotje

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Pond kipfile
Bakboter
2 teentjes knoflook
2 uien
zout, peper, paprikapoeder
1 paprika
1 courgette
2 blikken tomatenblokjes
125 gr. Champignons
2 dl bouillon
worcestershiresaus
tabasco
maizena of bloem
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De kip in blokjes, de uien in halve ringen, de paprika in blokjes, de champignons in schijfjes en de courgette in stukjes snijden.
De kip bestrooien met zout, peper en paprika.

Bereidingswijze

De kip met de ui bakken
De knoflook persen en toevoegen.
Daarna de paprika en courgette bij de kip doen.
Dan de tomaten met sap en de champignons.
De bouillon toevoegen met de tabasco en worcestershiresaus. Ongeveer een half uurtje stoven.
Daarna binden met bloem (3 min) /maizena (30 sec)
Eventueel nog scheutje rode of witte wijn.

Serveertip

Opdienen met knoflookstokbrood
Voorgebakken stokbrood in plakken snijden. Deze besmeren met een mengsel van olijfolie, knoflook. Bestrooien met zout en verse peper. Daarna afbakken

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marisc avatar
marisc

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten