Penne met kip, bosperzik, courgette, champignons, bosui, boursin, pompoenpitten en verse basilicum

*zak of pak willekeurige pasta
*400 gram kipfilet,
*pakje Boursin of andere roomkaas met kruiden
*blik perziken op siroop
*een prei
*een bakje champignons
*twee teentjes knoflook
*italiaanse kruiden
*kipkruiden van Silvo
Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van!
Snij de kipfilet in stukjes en bak deze in olie met een beetje kipkruiden bruin. Bak ook de champignons en de uitgeperste knoflook mee, en voeg als laatste de prei toe zodat ie nog een beetje knapperig blijft.
Laat de boursin smelten in het mengsel en voeg als allerlaatste de perziken in stukjes toe. Voeg een a twee eetlepels van de siroop toe aan de kipsaus. Met veel kruiden op smaak brengen.
Suushi88 06-04-2020
Ipv prei bos ui gebruikt. Wat een fantastisch recept , héérlijk, deze vanaf nu zeker in mijn top 3. Wat een heerlijke combinatie met de perziken. Waanzinnig lekker. Ik ga deze zeker vaker maken, bedankt!
ayshavanderwenden282 16-07-2019
Wauw wat een heerlijk gerecht is dit. De combinatie met de kruiden en de perzik is verbazingwekkend lekker. Dit gerecht ga ik vaker maken.
jons3kids 23-04-2017
heel erg lekker, met mijn eigen variatie, wij houden niet zo van champignons, maar met paprika in 3 kleuren smaakt het ook prima! Morgen komt het weer op tafel en dan met paprika en broccoli!
zizypha 29-02-2016
Wat er in zit is best eenvoudig te vinden. Bijna 50% zout!
Enfin natuurlijk gaan ze dat recept niet precies op internet zetten.
Hieronder een recept v/h internet om zelf kipkruiden te maken en procentsgewijs wat er in Silvo kipkruiden zit.
Om zelf te maken er zijn er vast meer
http://www.lekkerensimpel.com/hoe-maak-je-zelf-kipkruiden/
En de informatie van SIlvo http://www.jumbo.com/silvo-mix-voor-kip-25g/91621ZK/
Cecileg 29-02-2016
@mobiel_1407315573 Ik weet niet welke kruiden in silvo maar hier op Smulweb staan wel kruidenmixen voor kip. Dus even zoeken bij kruiden. Lieve groet Cecile