Oosterse gerookte spareribs
- 60-120 min.
- Geplaatst op 25-02-2008
Oosterse gerookte spareribs
Ingrediënten
4 kilo dikke ribZoute Soya Saus
Oester Saus
Sesam Olie
Bruine Basterdsuiker
Chinees Vijf Kruiden Poeder
Chili Olie
Kleur zout
Benodigdheden
RookovenVoorbereiding
Maak een marinade van de ingredienten
8 eetlepels Soya Saus
6 eetlepels Oester Saus
2 eetlepel Sesam Olie
6 eetlepels Bruine Basterdsuiker
2 theelepel Chinees Vijf Kruiden Poeder
3 theelepel Chili Olie
1 eetlepel kleur zout
En leg daar de dikke rib minimaal 1 nacht in, natuurlijk in de koelkast.
Maak na het marineren een glazuur door de overgebleven marinade aan de kook te brengen en daar een paar eetlepels rietsuikerstroop door te roeren.
Bereidingswijze
Na het marineren dep je de ribben droog en rookt ze 15 minuten.
Leg de gerookte ribben op het rooster van de oven of bbq en smeer ze royaal in met het zojuist gemaakte glazuur.
Op de bbq garen op indirekt vuur en regelmatig insmeren met de glazuur.
In de oven 30 minuten op 180 graden 1 maal omdraaien en insmeren.
Serveertip
Serveer met knoflooksaus, zoete chilisaus of Piri pirisaus.
Laatste reacties
Afgelopen zondag voor het eerst mijn zelf gemaakte BBQ gebruikt als rookkast. Dit recept is echt geweldig. het was heerlijk. Ik kon niet alle ingrediënten vinden dus heb ik het recept een beetje aangepast. Chili olie = olijfolie met chilipoeder kleurzout = gewoon keukenzout. mijn spareribs waren niet zo heel erg pittig wat ik eigenlijk wel lekker vind. de hele familie was er echt helemaal weg van. wat een top recept. Hartelijk dank groetjes Jurgen
Ik ben al langer van plan "iets" met roken te gaan doen. Dit recept geeft mij denk ik een duw in de goede richting. Ik ga het zeker proberen. Groetjes, Martien
Hallo Pieter; namens kookclub2006 Van Harte Gefeliciteerd met jou dagrecept![br] Groetjes Deon
Neem dit recept mee![br] Bedankt![br] Groetjes, Maya
Lijkt niet verkeerd, en ga dit eerdaags zeker doen. Maar doe dit wel op mijn skottelbraai. Waar ik trouwens ook de grillplaat en bbq bij heb. leuk recept, bedankt. Herman
leuk dat jou pagina nu even in de nieuwsbrief in``t zonnetje geplaats worden. Groetjes deon