Oosterse gerookte spareribs

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-02-2008

Oosterse gerookte spareribs

Deel dit recept

Ingrediënten
4 kilo dikke rib
Zoute Soya Saus
Oester Saus
Sesam Olie
Bruine Basterdsuiker
Chinees Vijf Kruiden Poeder
Chili Olie
Kleur zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rookoven

Voorbereiding

Maak een marinade van de ingredienten
8 eetlepels Soya Saus
6 eetlepels Oester Saus
2 eetlepel Sesam Olie
6 eetlepels Bruine Basterdsuiker
2 theelepel Chinees Vijf Kruiden Poeder
3 theelepel Chili Olie
1 eetlepel kleur zout
En leg daar de dikke rib minimaal 1 nacht in, natuurlijk in de koelkast.
Maak na het marineren een glazuur door de overgebleven marinade aan de kook te brengen en daar een paar eetlepels rietsuikerstroop door te roeren.

Bereidingswijze

Na het marineren dep je de ribben droog en rookt ze 15 minuten.
Leg de gerookte ribben op het rooster van de oven of bbq en smeer ze royaal in met het zojuist gemaakte glazuur.
Op de bbq garen op indirekt vuur en regelmatig insmeren met de glazuur.
In de oven 30 minuten op 180 graden 1 maal omdraaien en insmeren.

Serveertip

Serveer met knoflooksaus, zoete chilisaus of Piri pirisaus.

Laatste reacties

Jurrie1974 avatar
Jurrie1974 20-08-2012

Afgelopen zondag voor het eerst mijn zelf gemaakte BBQ gebruikt als rookkast. Dit recept is echt geweldig. het was heerlijk. Ik kon niet alle ingrediënten vinden dus heb ik het recept een beetje aangepast. Chili olie = olijfolie met chilipoeder kleurzout = gewoon keukenzout. mijn spareribs waren niet zo heel erg pittig wat ik eigenlijk wel lekker vind. de hele familie was er echt helemaal weg van. wat een top recept. Hartelijk dank groetjes Jurgen

martien22 avatar
martien22 31-08-2009

Ik ben al langer van plan "iets" met roken te gaan doen. Dit recept geeft mij denk ik een duw in de goede richting. Ik ga het zeker proberen. Groetjes, Martien

kookclub2006 avatar
kookclub2006 05-06-2009

Hallo Pieter; namens kookclub2006 Van Harte Gefeliciteerd met jou dagrecept![br] Groetjes Deon

aurora_borealis avatar
aurora_borealis 17-01-2009

Neem dit recept mee![br] Bedankt![br] Groetjes, Maya

herfre avatar
herfre 31-07-2008

Lijkt niet verkeerd, en ga dit eerdaags zeker doen. Maar doe dit wel op mijn skottelbraai. Waar ik trouwens ook de grillplaat en bbq bij heb. leuk recept, bedankt. Herman

deonart avatar
deonart 31-07-2008

leuk dat jou pagina nu even in de nieuwsbrief in``t zonnetje geplaats worden. Groetjes deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten