1. Home
  2. Recepten
  3. Oosterse gerookte spareribs

Oosterse gerookte spareribs

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-02-2008

Ingrediënten


4 kilo dikke rib
Zoute Soya Saus
Oester Saus
Sesam Olie
Bruine Basterdsuiker
Chinees Vijf Kruiden Poeder
Chili Olie
Kleur zout


Verder heb je nodig


Rookoven


Oosterse gerookte spareribs
Oosterse gerookte spareribs
Oosterse gerookte spareribs
Oosterse gerookte spareribs

Oosterse gerookte spareribs

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een marinade van de ingredienten
8 eetlepels Soya Saus
6 eetlepels Oester Saus
2 eetlepel Sesam Olie
6 eetlepels Bruine Basterdsuiker
2 theelepel Chinees Vijf Kruiden Poeder
3 theelepel Chili Olie
1 eetlepel kleur zout
En leg daar de dikke rib minimaal 1 nacht in, natuurlijk in de koelkast.
Maak na het marineren een glazuur door de overgebleven marinade aan de kook te brengen en daar een paar eetlepels rietsuikerstroop door te roeren.

Bereidingswijze

Na het marineren dep je de ribben droog en rookt ze 15 minuten.
Leg de gerookte ribben op het rooster van de oven of bbq en smeer ze royaal in met het zojuist gemaakte glazuur.
Op de bbq garen op indirekt vuur en regelmatig insmeren met de glazuur.
In de oven 30 minuten op 180 graden 1 maal omdraaien en insmeren.

Serveertip

Serveer met knoflooksaus, zoete chilisaus of Piri pirisaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijtp


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijtp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top