Tempura bierbeslag

  • Japans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-02-2008

Heerlijk voor verjaardagen en feestjes,maar kan ook als bij gerecht of voorgerechtje kortom erg veelzijdig

Ik heb dit keer bloemkool roosjes en de binnenste bladeren van een chinese kool,maar je kunt er ook garnalen, kipstukjes,andere groenten enz in doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 flesje bier
gedroogd rode pepertje
vierkleuren peper
zout
koenjit
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok
grote lepel

Voorbereiding

Beslag maken door de bakmeel in een kom te doen en langzaam beetje bij beetje het flesje bier toe te voegen zodat je een niet al te dun beslag krijgt.
Kruiden toevoegen.

Bereidingswijze

Haal de bloemkool roosjes door het beslag en bak ze in je wok met zonnebloemolie lekker bruin,..

Bron

Jamie

Serveertip

Meteen serveren met wat citroensap en wat zout

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

chipotle avatar
chipotle 19-08-2008

lijkt me heel fijn! dank grtz Chris

wendy2007 avatar
wendy2007 28-02-2008

Lekker! ik ga het zeker proberen, meestal gebruik ik kant-en-klaar tempura beslag wat je alleen hoeft aan te maken met water, maar volgens mij heeft dit veel meer smaak.

menge161 avatar
menge161 25-02-2008

Mooi receptje. Ga ik uitproberen. Bedankt, Trudy.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten