Tempura bierbeslag

  • Japans, Borrelhapje
  • 10-20 min.

Heerlijk voor verjaardagen en feestjes,maar kan ook als bij gerecht of voorgerechtje kortom erg veelzijdig

Ik heb dit keer bloemkool roosjes en de binnenste bladeren van een chinese kool,maar je kunt er ook garnalen, kipstukjes,andere groenten enz in doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 flesje bier
gedroogd rode pepertje
vierkleuren peper
zout
koenjit
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 163,34 kcal
Koolhydraten 30,31 g
Eiwitten 4,39 g
Vetten 0,45 g
Benodigdheden
Wok
grote lepel

Voorbereiding

Beslag maken door de bakmeel in een kom te doen en langzaam beetje bij beetje het flesje bier toe te voegen zodat je een niet al te dun beslag krijgt.
Kruiden toevoegen.

Bereidingswijze

Haal de bloemkool roosjes door het beslag en bak ze in je wok met zonnebloemolie lekker bruin,..

Bron

Jamie

Serveertip

Meteen serveren met wat citroensap en wat zout

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nanettel avatar
nanettel

Doorsturen

Home Recepten