1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. couscoussalade

couscoussalade

Door: gerdabril

  • Vegetarisch, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2008

Ingrediënten 4 personen


1/2 l groentebouillon; 300 gr couscous; 1 1/2 dl olijfolie; 1 komkommer; 5 tomaten; 1/2 bosje munt; 3 el witte wijnazijn; 1 tl dijonmosterd; 7 el sinaasappelsap; 3 el limoensap; zout; cayennepeper; 4 tenen knoflook; 3 rode pepers



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de groentebouillon aan de kook en roer de couscous erdoor. Laat de couscous opzwellen, neem de pan van het vuur en dek af. Laat 5 min staan en roer de couscous voorzichtig door, terwijl je 2 el olijfolie toevoegt. Doe de couscous over in een schaal en laat afkoelen.

Bereidingswijze

Was de komkommer en halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd dan in stukken. Was de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de munt, hak de helft fijn en snijd de andere helpt in reepjes.
Maak een marinade van 3 el sinaasappelsap, limoensap, 6 el olijfolie, mosterd, zout, cayennepeper en de witte wijnazijn.
Meng de marinade door de couscous, de komkommer en de tomatenblokjes. Was de rode pepers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze zeer fijn. Ontvel de knoflooktenen en hak ze fijn. Meng het resterende sinaasappelsap en olijfolie met de gehakte knoflook, de fijngesneden rode pepers en de fijngehakte munt. Doe dit bj de couscoussallade. Schep vlak voor het opdienen de reepjes munt door de salade.

Serveertip

Gekookte eieren en brood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top