1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Paella
  6. vegetarische paella

vegetarische paella

Door: gerdabril

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2008

Ingrediënten 4 personen


300 gr rijst; 5 el olijfolie; 1 gr saffraan; 1 winterwortel; 1 kleine knolselder; 1 ui; 2 aubergines; 3 tenen knoflook; 1 klein blikje kikkererwten; 1 rode paprika; 1 gele paprika; 1 el verse oregano; 1 el verse basilicum; zout; cayennepeper
Saus: 1/2 ui; 2 tenen knoflook; 1 blik gepureerde tomaten; 3 el kappertjes; 1 el olijfolie; zout & peper; 1 el suiker



Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst in ruim water met de saffraan en wat zout gaar.
Maak de winterwortel en de knolselder schoon, snijd de wortel in plakjes en de knolserlder in stukjes. Snijd de ui grof. Was de paprika's en haal de zaadlijsten eruit, snijd ze in reepjes. Maak de aubergines schoon en snijd deze in halvemaantjes.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en bak hierin de ui. winterwortel en de knolserlder gedurende 3 min en laat nog 5 min zacht opstaan. Doe dan de paprika en de aubergine erbij en laat zacht pruttelen tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met de kruiden, de knoflook, zout en peper. Meng dit met de rijst en de kikkererwten.
Saus: snijd de ui fijn en zet aan in de olijfolie. Doe de gepureerde tomaten erbij en breng het geheel op smaak met de kappertjes, zout, peper en suiker. Serveer de warme paella met de tomatensaus.

Serveertip

Lekker met Turks brood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top