1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. pate

pate

  • Frans, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2008

Ingrediënten


400gr varkenslever 400gr speklapjes 150gr ontbijtspek 1ui 1teentje knoflook 1th lepel tijm ;oregano;paprikapoeder ;basilicum 4 lepels rode wijn ;4laurierblaadjes; peper;zout oven voorverwarmen


Verder heb je nodig


Keukenmachine pate potje


pate
pate

Pate van de familie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de lever en de speklapjes ui ;knoflook schoonmaken doe het vlees in de keukenmachine en laat 1keer draaien doe dan de ui; knoflook ;de kruiden en de wijn er bij zet de machine weer aan wil je de pate fijn dan wat langer laten draaien ;;pulse;; en anders wat minder dan is het wat grover laat dit mengsel even rusten bekleed debodem en de wanden van het patepotje met ontbijtspek en laat het spek er overheen hangen doe dan het vleesmengsel er in dek af met laurierblaadjes en sla het spek terug zet het deksel er op zet het au bain marie in de oven 180graden voor 1uur afkoelen en 1nacht in de koelkast

Serveertip

Lekker met stokbrood en geconfijte uien

Bron

Familie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marya1


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marya1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top