Geweldige sabayonne van de chef

  • Frans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-2008
  • Geweldige sabayonne  van de  chef

    Geweldige sabayonne van de chef

    Geweldige sabayonne van de chef

Je kunt dit toetje maken met verschillende zachte fruitsoorten !

Ik gebruik ook wel 1 soort fruit voor dit heerlijke toetje !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Het fruit (wassen en drogen )
Bijvoorbeeld :

peer in kleine blokjes snijden
aardbeien
banaan in schijfjes snijden
kiwi in blokjes snijden
ananas in kleine stukjes snijden
mango in kleine stukjes snijden
bramen
frambozen
sharon fruit in kleine stukjes snijden



9 eidooiers
180 gr. suiker
2 dl. marsala of sherry
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vork staafmixer of garde
4 mooie hoge dessert glazen

Bereidingswijze

Het fruit in de 4 glazen verdelen .


De eidooiers en de suiker los roeren met een vork
de Marsala of sherry voorzichtig toevoegen
op een laag vuur zo laag mogelijk of au bain marie
goed met de staafmixer of garde al roerend of mixend verder laten binden .
De saus over het fruit gieten .

Bron

Van mijn Vader hij was chefkok en het toetje wordt al meer dan 60 jaar gemaakt in de familie

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

carolientje61 avatar
carolientje61 30-03-2009

Hallo, ik neem dit recept van je mee. Wil het vandaag nog proberen. Ik laat van me horen. groetjes Carin

antoniake avatar
antoniake 02-11-2008

bedankt voor dit oude recept van je pa met ons te delen ,zodat wij er ook van kunnen genieten.groetjes tooske

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten