Geweldige sabayonne van de chef
- Frans, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-02-2008
Je kunt dit toetje maken met verschillende zachte fruitsoorten !
Ik gebruik ook wel 1 soort fruit voor dit heerlijke toetje !
Ingrediënten 4 personen
Het fruit (wassen en drogen )Bijvoorbeeld :
peer in kleine blokjes snijden
aardbeien
banaan in schijfjes snijden
kiwi in blokjes snijden
ananas in kleine stukjes snijden
mango in kleine stukjes snijden
bramen
frambozen
sharon fruit in kleine stukjes snijden
9 eidooiers
180 gr. suiker
2 dl. marsala of sherry
Benodigdheden
vork staafmixer of garde4 mooie hoge dessert glazen
Bereidingswijze
Het fruit in de 4 glazen verdelen .
De eidooiers en de suiker los roeren met een vork
de Marsala of sherry voorzichtig toevoegen
op een laag vuur zo laag mogelijk of au bain marie
goed met de staafmixer of garde al roerend of mixend verder laten binden .
De saus over het fruit gieten .
Bron
Van mijn Vader hij was chefkok en het toetje wordt al meer dan 60 jaar gemaakt in de familie
Laatste reacties
Hallo, ik neem dit recept van je mee. Wil het vandaag nog proberen. Ik laat van me horen. groetjes Carin
bedankt voor dit oude recept van je pa met ons te delen ,zodat wij er ook van kunnen genieten.groetjes tooske