1. Home
  2. Recepten
  3. Wijn
  4. Marsala
  5. Geweldige sabayonne van de chef

Geweldige sabayonne van de chef

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-2008

Ingrediënten 4 personen


Het fruit (wassen en drogen )
Bijvoorbeeld :

peer in kleine blokjes snijden
aardbeien
banaan in schijfjes snijden
kiwi in blokjes snijden
ananas in kleine stukjes snijden
mango in kleine stukjes snijden
bramen
frambozen
sharon fruit in kleine stukjes snijden



9 eidooiers
180 gr. suiker
2 dl. marsala of sherry


Verder heb je nodig


Vork staafmixer of garde
4 mooie hoge dessert glazen


Geweldige sabayonne van de chef
Geweldige sabayonne  van de  chef

Je kunt dit toetje maken met verschillende zachte fruitsoorten !

Ik gebruik ook wel 1 soort fruit voor dit heerlijke toetje !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het fruit in de 4 glazen verdelen .


De eidooiers en de suiker los roeren met een vork
de Marsala of sherry voorzichtig toevoegen
op een laag vuur zo laag mogelijk of au bain marie
goed met de staafmixer of garde al roerend of mixend verder laten binden .
De saus over het fruit gieten .

Dit recept is te vinden in:

Bron

Van mijn Vader hij was chefkok en het toetje wordt al meer dan 60 jaar gemaakt in de familie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top