Boeuf Bourguignon

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-04-1999

Een Franse stoofschotel van rundvlees in rode wijn. Ideaal gerecht voor een groot gezelschap.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg. mager rundvlees.3 uien fijngesneden,2 teentjes knoflook, uitgeperst,200 gr. mager rookspek of ontbijtspek in hele kleine blokjes,300 gr. champigons of andere paddestoelen,1 1/2 dl. water, 1/2 ltr. rode wijn, 2 eetl. bloem,zout,peper,verse groene kruiden (wat peterselie,oregano,basilicum)van de laatste 2 kruiden, elk ongeveer 2 takjes)Je kunt de kruiden ook fijnsnijden en in een leeg theezakje doen en mee laten trekken.1 eetl. tomatenpuree en evt. 1 glaasje cognac.Olijfolie om in te bakken.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vlees en spek in blokjes snijden, de uien fijnsnijden en de knoflook uitpersen.

Bereidingswijze

Olijfolie in de pan doen en daarin de uien met de blokjes spek bakken. Als de uien glazig zijn neem alles uit de pan en zet het even weg. Doe in dezelfde pan weer wat olijfolie en bak de stukjes vlees snel bruin. Strooi er dan de bloem over en meteen al roerend het water erbij schenken. Wat zout en versgemalen peper er over doen en voeg dan de gebakken uien en spekblokjes weer toe. Goed doorroeren en schenk er dan de rode wijn bij en de groene kruiden, vervolgens de uitgeperste knoflook en laat het geheel 2.5 uur sudderen, doe er dan de paddestoelen bij, de tomatenpuree en de cognac en laat het nog een half uurtje sudderen.

Serveertip

Serveer hierbij witte rijst of aardappelpuree. Een groente zoals broccoli smaakt er heerlijk bij en natuurlijk een frisse salade. Vergeet niet een glas rode wijn er bij te serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bschipper59 avatar
bschipper59 22-08-2015

Ook lekker buiten te maken. In een monolith bbq. Daarin een dutch oven geplaatst. Recept gewoon volgen. Eerst dutch oven rechtstreeks op het houtskool en om te laten sudderen bbq op 180 graden. Cognac vervangen voor wiskey. De rijst voor notenrijst. Dat is nog eens buiten genieten.

els13 avatar
els13 04-01-2004

Een fijn receptje.Echt een aanrader. Bedankt els

barbarin avatar
barbarin 21-02-2000

Beste Janneke. 21 febr.2000 Voor 8 gasten heb ik je boeuf bourgignon gemaakt.Het was heerlijk.Ik kreeg veel komplimenten,die ik graag aan je door geef. Ik had eerst een koud buffet gemaakt,en halverwege de avond de boeuf met rijst. Ijs en koffie met likeur toe. Mede dankzij jouw recept kon de avond niet meer stuk.Dank je hoor!! DITVANOOI@ hetnet.nl

elena avatar
elena 18-10-1999

Hoi Janneke, Ik heb afgelopen weekend je Boeuf uitgeprobeert. Heerlijk hoor het etentje was een succes! Bedankt! Groetjes Heleen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten