Ravioli met "Happy Shrimp" gamba's

  • Vis,
  • 20-30 min.
  • Ravioli met "Happy Shrimp" gamba's

    Ravioli met "Happy Shrimp" gamba's

    Ravioli met "Happy Shrimp" gamba's

Ravioli met "Happy Shrimp" gamba's en een schuimige schaaldierensaus met wilde spinazie en zoete ui van Bert van Manen, chef banquet Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen

  • Pastadeeg

Vulling:

  • 300 gram Snoekbaarsfilet
  • 0,5 dl Witte wijn
  • 1 dl Room
  • 16 stuks Happy Shrimp Gamba
  • 1 Knoflookteentje
  • Bladselderij
  • Zout, peper
  • wilde spinazie
  • gestoofde zoete ui.
  • Schuimige schaaldierensaus (gemaakt van de kopjes en schalen van de gamba).
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rol het pastadeeg uit op de pastamachine in lange banen. Maak van de snoekbaars, witte wijn en room een zachte mousseline, in de magimix. Snij de 8 gepelde gamba's in stukjes en bak deze in een dun laagje olijfolie met wat geperste knoflook aan. Als ze koud zijn door de visfarce spatelen en deze op smaak brengen met fijngesneden bladselderij, zout en peper. Snijd van de pastaplakken vierkanten van 10 cm. Randjes insmeren met eiwit, 50 gram vulling erop leggen en een plakje pasta er bovenop, vervolgens goed aandrukken. 10 minuten zachtjes gaar pocheren in water met zout en een druppeltje olijfolie. 8 gamba's à la minute bakken (juiste gaarheid).

Bron

Bert van Manen, Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen

Serveertip

Dresseer de ravioli op de gestoofde ui en kort gebakken spinazie. Garneer nog een hele gebakken gamba op de ravioli. Schaaldierensaus op het laatst even opschuimen en over de ravioli serveren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

webredactie avatar
webredactie

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten