1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Risotto met zalm

Risotto met zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2008

Ingrediënten 4 personen


400 g verse zalm, ontgraat, in stukjes 2 cm
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 prei, in dunne ringen
2 koppen risottorijst, bijv. arborio
125 ml witte wijn
1 l visbouillon (of kippen), kokend
snufje saffraandraadjes
2 el citroensap
zout, peper
een paar partjes citroen, ter garnering



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de citroenschil en peper door de zalm en laat ± 20 minuten marineren. Verwarm de olie in een grote pan en bak de ui en prei zachtjes tot de uit glazig is.
Voeg de rijst toe en roer het een minuut door.Voeg de wijn, kokende bouillon, saffraan en zout toe. Zet het vuur laag zodra de rijst kookt. Laat het precies 18 minuten sudderen, roer regelmatig. De rijst moet echt nat zijn. Voeg zo nodig nog wat bouillon toe.
Voeg vis en citroensap toe. Duw de vis onder de rijst. Leg het deksel op de pan, roer niet en laat het 2 minuten sudderen. Haal de risotto van het vuur en laat hem, afgedekt, nog 2 minuten staan.
Serveer het met partjes citroen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top