1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Kip Kerrie

Kip Kerrie

Door: dorisiana

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2008

Ingrediënten 4 personen


1 kilo drumsticks ( kan ook met kipfilet, in blokjes )
1 grote tomaat ( met of zonder vel)
2 grote uien
laurierblad
kerriepoeder (niet te zuinig mee zijn)
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel kurkuma
4 teentjes knoflook
1 bouillonblokje
water
olijfolie
maizena


Verder heb je nodig


Braadpan

Kip Kerrie
Kip Kerrie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wil je de tomaat zonder vel, leg deze dan een paar minuten in heet water en je trekt het vel er zo vanaf.

Bereidingswijze

Snijd de uien, tomaat (mogen best grof, krimpt tijdens het sudderen) en knoflook in stukjes.
Doe de olijfolie in de pan, verhit de olie en voeg dan de uien, stukjes tomaat, het bouillonblokje en knoflook toe, fruit deze tot de uien glazig worden.
Voeg de kip toe en de kruiden, meng dit alles goed door elkaar.
voeg dan wat water erbij (+/_ 0,5 ltr.) en het laurierblad laat dit in zijn geheel 30 minuten sudderen.
Maak met de maizena de saus steviger.

Serveertip

Met rijst en komkommersalade of gewoon salade

Bron

Eigen Recept



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dorisiana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top