1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Kaasspätzle met spek, paddenstoelen en prei

Kaasspätzle met spek, paddenstoelen en prei

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-02-2008

Ingrediënten 2 personen


200 gram gedroogde spätzle, half duobakje spekreepjes, 75 gram emmentaler, half bakje champignons, flinke handvol andere paddenstoelen zoals shi take of oesterzwammen, halve kleine prei, 1 uitje, klein scheutje room, 1 teen knoflook, zout en peper, olijfolie,



Een goed gerecht voor gure winteravonden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kaas in kleine blokjes, de prei in ringen, de paddenstoelen in flinke stukken, bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier. De ui en knolfook snipperen

Bereidingswijze

Kook de spatzle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Fruit ondertussen de ui en knoflook even aan. Voeg dan prei en paddenstoelen toe en bak op half vuur tot ze gaar zijn en beginnen te kleuren. Voeg een klein scheutje room toe en maak op smaak met zout (niet teveel, de spek is al zout!) en peper. Giet de spatzle af en doe ze samen met de spekjes bij de groente. Voeg de kleine blokjes kaas toe, roer nog even goed door, en serveer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top