Bourgondische stoofpot

  • Belgisch, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Bourgondische stoofpot

    Bourgondische stoofpot

    Bourgondische stoofpot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg.riblappen of dikke lende
(in grote dobbelstenen snijden en bestuiven met bloem )
bloem
125 gr. doorregenspek (in dobbelstenen snijden )
100 gr boter
4 gesnipperde uien
20 kleine uitjes
worteltjes
een paar tenen knoflook
peper en zout
2 dl .bouillon
1/2 fles rode wijn
tijm, kruidnagel ,laurier,
peterselie
150 gr. champignons
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De spek en de uien in de boter bakken uit de pan halen en het vlees aanbraden .
Alle ingredienten aanbraden .(behalve de kruiden )
Dan de bouillon de wijn en de kruiden erbij .
Ongeveer 2 uur laten stoven op het laatst de champignons aan fruiten en er bij voegen .
Dan nog ca 15 laten pruttelen en binden met wat bloem .


Bron

recept van Hans Wiegel uit tineke gastenboek

Serveertip

De stoofpot op de tafel en bestrooien met wat peterselie.
Lekker met rijst of aardappelpuree en doperwten of stokbrood met een salade .

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten