1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. kippepoten met knoflook en aardappelen uit de oven

kippepoten met knoflook en aardappelen uit de oven

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2008

Ingrediënten


Ga uit van 2 kippenpoten per persoon
heel veel tenen knoflook
1 klein glas olijfolie verde
1 glas rode wijn
4 grote schoongewassen aardappelen in de schil in stukken gesneden half gaar gekookt
peper en zout


Verder heb je nodig


Oven grote ovenschaal
alumuniumfolie


kippepoten met knoflook en aardappelen uit de oven
kippepoten met knoflook en aardappelen uit de oven
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de oven op 225 gr.
Leg de kippepoten de knoflook en de stukken aardappel in de
oven schaal .
giet de olie de wijn en het zout en de peper er op hussel het wat door elkaar .
Dek de schaal in zijn geheel af met de folie .
Zet de schaal een half uur in de oven op 225 gr.
Schakel na een half uur de temperatuur terug tot 200 gr.
Laat nog een half uur bakken .
Verwijder de folie en laat de schaal nog staan tot het gerecht goudbruin van kleur is.

Bron

Eigen idee



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top