Aardappel-groentegratin

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram aardappelen (vastkokend)
1 stuk(s) courgette
1 stuk(s) winterwortel
175 gram kaas Gruyere (geraspt)
naar smaak zout
naar smaak peper (versgemalen)
3 eetlepel(s) gemengde tuinkruiden
1 deciliter(s) melk
1 deciliter(s) slagroom
3 stuk(s) eieren
1 teentje(s) knoflook (geperst)
EVENTUEEL
0.50 eetlepel(s) mosterd (Dyon)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 stuk(s) ovenschaal inhoud 1,5 L

Voorbereiding

- Snijd de aardappelen en de courgette in plakken van circa 4 mm.
- Schil de winterwortel dun en snijd in plakjes.
- Vet de ovenschaal in.

Bereidingswijze

- Aardappelen in weinig water met zout circa 5 minuten koken en afgieten.
- Winterwortel in weinig water met zout circa 3 minuten koken en afgieten.
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
- 1/3 van aardappelplakjes dakpansgewijs over bodem van schaal verdelen, 1 el kaas erover strooien en wat peper erover malen.
- Helft van courgette- en wortelplakjes er dakpansgewijs erover leggen, met helft van tuinkruiden en zout en peper bestrooien.
- Handelingen 1 keer herhalen.
- Met rest van aardappelplakjes afdekken.
- Eieren loskloppen met melk, slagroom en knoflook.
- Eventueel mosterd toevoegen en rest van kaas erdoor roeren.
- Met peper en eventueel zout op smaak brengen.
- Eimengsel in ovenschaal schenken.
- In midden van oven in 25 - 30 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Gratin in ruiten snijden en op elk bord een of twee ruitjes leggen.

Serveertip

Serveeridee: steek met een ronde uitsteekvorm taartjes uit de gratin
en garneer ze met een vers kruidentakje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten