1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. coq au vin

coq au vin

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-02-2008

Ingrediënten 18 personen


6 kilo kipkarbonades en/of drumsticks, bloem, kruiden zoals kipkruiden of andere gemengde kruiden (pikant), olie, kippenbouillon, rode wijn, knoflook, 1,5 kg uien of sjalotten, spekblokjes (mager), zout en peper naar smaak.


Verder heb je nodig


Oven, grote ovenschalen, veel pannen, koekenpannen evt frituurpan


Een heerlijke kipovenschotel die je minstens 12-24 uur van de te voren maakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de bloem met de kruiden, peper en evt zout. Dit kan ook later. Snijd de uien in halve ringen en bak ze glazig . Bak de spekblokjes uit tot ze mooi bruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Dep de kip droog en haal ze door de bloem, schud ze af zodat er een dunne laag op blijft zitten.
Verhit de olie in een grote braadpan, hapjespan of wok en bak ze tot ze goudbruin zijn.
Kook ondertussen in een andere pan 1,5 ltr rode wijn en 1,5 ltr bouillon, kruiden of rund of kip, in tot de helft.
Leg de gebraden kip in een ovenschaal/schalen. Verwarm ondertussen de oven voor op 250C.
Overgiet de kip met de wijn/bouillon, spekjes en uien.
Zet de schaal/schalen in de oven voor minsten 2 uur op 120/160 c. tot de kip supergaar is en van het bot afvalt.

Bereidingswijze

Op de dag van serveren even op warmen in oven, au bain marie of in de magnetron.
Serveren met pikante champignons, sperziebonen en/of gemengde groentes.
Lekker met aardappelpuree, patat of met een heerlijke stukje stokbrood.

Bron

Pg



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijkcentrumkoepel


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijkcentrumkoepel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top