3 stengels sereh (citroengras) 125 ml slagroom 200 g extra bittere chocolade (in stukjes gebroken) 75 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
Ovenschaal ca. 20 x 20 cm
Tip: Rol de truffelballetjes niet door cacao, maar door 100 g fijngehakte pistachenootjes of grofgehakte amandelen. Sereh kan vervangen worden door 3 eetlepels likeur, bijvoorbeeld met sinaasappel- of koffiesmaak.
Sereh in lengte halveren en in stukken snijden. In steelpan met dikke bodem slagroom met sereh aan de kook brengen, vuur laag draaien en smaak nog 5 min. laten intrekken. Sereh uit pan nemen en vuur laag draaien. Chocolade boven room in stukken breken en al roerend laten smelten. Boter erdoor roeren. Mengsel in schaal schenken en in koelkast afgedekt 1 uur laten opstijven.
Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 ronde of ovale balletjes draaien. Cacao boven bord zeven en balletjes erdoor rollen. Truffels in koelkast weer even laten opstijven. Serveren op kamertemperatuur.
ilsevandenberg 20-02-2008
Ik heb je recept meegenomen. Ga binnenkort een high-tea organiseren, dus dit lijkt me lekker én makkelijk te maken!