1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Chocolade-serehtruffels

Chocolade-serehtruffels

  • Belgisch,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-02-2008

Ingrediënten 4 personen


3 stengels sereh (citroengras) 125 ml slagroom 200 g extra bittere chocolade (in stukjes gebroken) 75 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)


Verder heb je nodig


Ovenschaal ca. 20 x 20 cm


Tip: Rol de truffelballetjes niet door cacao, maar door 100 g fijngehakte pistachenootjes of grofgehakte amandelen. Sereh kan vervangen worden door 3 eetlepels likeur, bijvoorbeeld met sinaasappel- of koffiesmaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sereh in lengte halveren en in stukken snijden. In steelpan met dikke bodem slagroom met sereh aan de kook brengen, vuur laag draaien en smaak nog 5 min. laten intrekken. Sereh uit pan nemen en vuur laag draaien. Chocolade boven room in stukken breken en al roerend laten smelten. Boter erdoor roeren. Mengsel in schaal schenken en in koelkast afgedekt 1 uur laten opstijven.

Bereidingswijze

Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 ronde of ovale balletjes draaien. Cacao boven bord zeven en balletjes erdoor rollen. Truffels in koelkast weer even laten opstijven. Serveren op kamertemperatuur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brenda_aad


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brenda_aad
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top