1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. witlof met champignonsaus

witlof met champignonsaus

Door: mpeypers

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2008

Ingrediënten 2 personen


400 gram witlof/klontje boter ca 50 gr/peper/zout/ nootmuskaat
naar smaak toevoegen/1 dl water /1zakjechampignonsaus aldi of knor/of 250 gram champignons vers/ 100gram schouderham in reepjes van 2cm breed .2dl kookroom .


Verder heb je nodig


Pannen

witlof met champignonsaus
witlof met champignonsaus

Lekker hoofd gerecht en makkelijk te bereiden

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de witlof in de helft overlangs of in plakjes 3cm dik .laat de helft van boter smelten in een pan leg daar de wilof in en laat deze mooi lihtbruin worden .eenmaal omkeren .dan blussen met de dl water en op een zacht vuur laten stovenca 15 min .met het deksel op de pan de laatste minuten zoveel mogelijk vocht laten verdampen de
[champignonsaus] over de witlof gieten en laten opwarmen room bijvoegen en dan ham reepjes toevoegen
naar smaak kuiden met zout peper en nootmuskaat blijven roeren .past uitstekend bij aardappelen of aardappel kroketten .

Bereidingswijze

Wil je liever met verse chapignons werken neem dan een potje gesneden champignons 250 gram .die even 5 min in boter stoven
voeg dan de room toe en laat het onder steeds roeren tot een romige saus .

Serveertip

Direct na bereiding warm opdienen

EET SMAKKELIJK



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mpeypers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top