abbacchio alla romana

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-1999

LAMSVLEES OP ROMEINSE WIJZE Dit recept is door de redactie van RTL met toestemming van mij ook getoond op rtl-text.
Heel leuk om mee te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 350-400 gram lamsbout (ontbeend)

  • zout

  • peper uit de molen

  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden

  • 40 gram boter

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 teentjes knoflook gepeld

  • 4 middelgrote aardappelen (geschild en in plakken gesneden)

  • 2 theelepels fijngehakte peterselie

  • 1 tomaat (ontveld en in parten gesneden)
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Het vlees droogdeppen met keukenpapier, inwrijven met zout, peper en keukenkruiden. Verhit de boter en olie in een pan met een dikke bodem.
    Fruit de in de lengte gesneden knoflooktenen goudbruin, verwijder ze daarna.
    Schroei het vlees aan alle kanten in het botermengsel snel dicht (leg het bot erbij). Temper dan de warmte bron. Voeg eventueel wat water toe. Laat het vlees 20 minuten braden. Keer het vlees enkele malen en bedruip het met het braadvocht.
    Verpak het vlees na het braden in aluminiumfolie en laat het 15 minuten rusten.

    Bereidingswijze

    Bak intussen de aardappelplakken in het braadvocht en bestrooi de aardappelen met wat peterselie.
    Snijdt het vlees in plakken. Leg de plakken dakpansgewijs op voorverwarmde borden. Schik de aardappelen er aan eenzijde naast en bestrooi de aardappelen met wat peterselie. Garneer de gerechten met de parten tomaat.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten