In bokbier gestoofde, gevulde varkensrollade met pruime

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-02-2008
  • In bokbier gestoofde, gevulde varkensrollade met pruime

    In bokbier gestoofde, gevulde varkensrollade met pruime

    In bokbier gestoofde, gevulde varkensrollade met pruime

heerlijke rollade die je moet proberen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g. varkensfilet
- 150 g. gemengd gehakt
- 1/2 losgeklopt ei
- 1 hardgekookt ei
- 50 g. gehakte walnoten
- 50 g. geraspte oude kaas
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 theelepel kerriepoeder
- 12 plakken dungesneden Zeeuws spek
- 2 eetlepels boter
- 16 gedroogde pruimen zonder pit
- 1 flesje bokbier
- peper en zout

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de varkensfilet door, maar laat het vlees aan n zijde aan elkaar zitten. Kruid het vlees vervolgens met peper en zout. Maak het gehakt aan met het losgeklopte ei, het hardgekookte ei, walnoten, oude kaas, gembersiroop, kerriepoeder, peper en zout.

Leg het aangemaakte gehakt in het midden van de filet en vouw het geheel tot een rond geheel. Bekleed de varkensfilet vervolgens met de plakken Zeeuws spek en bind het vlees rondom dicht met keukentouw

Bereidingswijze

Laat de boter uitbruisen in een braadpan en braad de rollade rondom goudbruin. Blus de rollade af met een flesje Bokbier en zet daarna een deksel op de pan. Laat het geheel nu op matig vuur gedurende 30 minuten stoven.

Draai de rollade af en toe om. Voeg indien nodig een scheut water of bouillon toe als de saus teveel inkookt. Voeg na 15 minuten de gedroogde pruimen aan de saus toe.

Bron

spar

Serveertip

Haal de rollade uit de saus, verwijder het bindtouw en snijd het vlees in dikke plakken. Leg deze plakken van de rollade op een voorverwarmde schaal. Leg de inmiddels verzadigde pruimen rondom het vlees en bedek ze met de saus. Serveer het gerecht met bijvoorbeeld aardappelpuree, rijst en gestoofde sperziebonen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten