Eieren met spinazie

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
ca. 75 g boter;
1 kg verse spinazie, gewassen, drooggemaakt (slacentrifuge), grofgesneden;
2 eetl. slagroom of
crème fraîche,
zout;
versgemalen peper, nootmuskaat; 1 eetl. allesbinder,
8 kleine (hennen)eieren
75 g geraspte (belegen) Goudse kaas;
5 eetl. droog kruim van witbrood (géén paneermeel).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de over voor tot 220 °C

Bereidingswijze

Verhit 40 gram boter in een wok en voeg de spinazie bij gedeelten toe. Laat de groente onder voortdurend omscheppen in 3 minuten slinken. Roer de slagroom erdoor. Strooi zout, peper, nootmuskaat en allesbinder erover. Roer daarna alles krachtig door.
Doe de spinazie over in een lage beboterde ovenvaste schaal.
Maak op gelijke afstanden 8 holletjes in de spinazie. Laat in elk holletje een eitje glijden. Schep in een kom geraspte kaas en broodkruim luchtig door elkaar. Bedek het gehele gerecht ermee en leg er hier en daar een flintertje boter op. Plaats de schaal iets onder het midden in de tot 220 °C voorverwarmde oven en laat er in circa 10 minuten een fraai goudbruin korstje op komen. Dien het gerecht onmiddellijk daarna op.

Serveertip

TIP: geef warm en knapperig (evt. zelf afgebakken stokbrood) erbij.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cat4u avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten