1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Vlaamse ovenschotel met prei en mosterd

Vlaamse ovenschotel met prei en mosterd

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-02-2008

Ingrediënten 6 personen


2 dikke plakken rauwe of gekookte ham
5 preien
50 gr boter
2 uien
500 gr rundergehakt
zout en peper
5 eetl boerenmosterd
200 gr geraspte pittige oude kaas


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Vlaamse ovenschotel met prei en mosterd
Vlaamse ovenschotel met prei en mosterd

Heerlijke eenpansmaaltijd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ham in kleine stukjes. Was de prei zorgvuldig en snij ze in kleine ringetjes. Pel en snipper de uien.

Bereidingswijze

Smelt de helft van de boter in een koekenpan en laat de prei hierin zacht worden. Voeg de stukjes ham toe en laat ze samen gaar worden in 10 - 15 minuten. Verwarm de rest van de boter in een andere pan en fruit hierin zachtjes de ui. Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Naar smaak zout en peper toevoegen. Roer er dan de mosterd door en meng het gehakt en de uien met het ham-preimengsel. Schep het geheel in een beboterde ovenschaal en bestrooi het met de kaas. Bak deze ovenschotel in een voorverwarmde oven op 220 graden in ongeveer 35 minuten gaar en lichtbruin.

Bron

Landleven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van professoroud


Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van professoroud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top