Hachee
- Nederlands, Saus/dressing
- > 120 min.
Hachee volgens ons eigen brabants familie recept.
Ingrediënten 4 recipe.people
250 gr. runderpoulet, 1 pakje magarine, 3 tenen knoflook, 2 grote uien, 4 kruidnagels, 3 eetlepels franse mosterd, 1 klein blikje tomaten puree, 1 eetlepel curry ketchup, peper en zout. 200 ml waterBenodigdheden
Hapjespan,spatel,lepel, vorkVoorbereiding
Snipper de ui (grove). Kruid de runderpoulet met peper en zout zoals je normaal je vlees zou kruiden (ieder zijn eigen smaak) Snipper de teentjes knofllok (fijn) meet 200ml water af
Bereidingswijze
Heet de magarine op in de hapjespan tot het schuim totaal verdwenen is. Voeg het vlees toe en schroei het dicht ongeveer 3 minuten op hoog vuur. Voeg dan de uien toe en blijf roeren tot deze glazig word. voeg het water toe en breng alles terug tot kookpunt. Plaats de hapjespan op de kleinste pit met deksel. Voeg alle andere ingredienten toe na ongeveer 10 minuten. Roer alles goed door en laat het geheel vier tot 5 uur pruttellen. Zo nu en dan even doorroeren. Verwijder de kruidnagels voor het serveren van de Hachee.
Bron
Afgekeken van mijn moeders fornuis....net als zij deed bij haar moeder.
Serveertip
Verdeel de Hachee over rode kool stamp of serveer met frites.