1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Batjaw

Batjaw

Door: toeskes

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-1999

Ingrediënten


500 gr bakkeljauw, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 grote tomaat, 2 takjes bladselderij, verse peper naar smaak (madame chenette), 1/2 dl olie.



Bakkeljauw, een creools gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontzout de vis door hem in te laten weken, of 10 minuten op te laten koken.

Bereidingswijze

Maak de stukken vis schoon door vinnen, graten en vel te verwijderen.
Laat ze goed uitlekken.
Fruit de gesneden kruiden in de olie, voeg de bakkeljauw toe en bak hem, goed omscheppend, nog 5 minuten door.
Het gerecht wordt ook wel zonder tomaat en selderij bereid.

Serveertip

Serveer de bakkeljauw bij rijst, aardvruchten of brood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toeskes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top