Gepaneerde wijting, mayonaise met wasabi

  • Internationaal,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-02-2008

Wijting kan wat extra smaakmakers gebruiken, wees daarom niet al te voorzichtig bij het kiezen van de garnituren, een pittige mayonaise of een krachtige bouillon doen de vis boven zichzelf uitstijgen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g wijtingfilet (graatloos met vel)

100 g Panko (Oosters broodkruim, te koop in de supermarkt)

2 eiwitten

1 verse eierdooier

2 dl arachideolie

wasabi, (te koop in de supermarkt)

citroensap

schoon frituurvet

peper en zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

1. Snijd de wijtingfilets in 8 gelijke delen.

2. Droog ze zorgvuldig en haal eerst door losgeslagen eiwit en daarna door Panko.

3. Roer de olie onder de eierdooier, breng op smaak met zout, peper, citroensap en wasabi.

4. Verhit de olie tot 180°C en frituur de stukjes wijting krokant, laat uitlekken op keukenpapier en strooi er zout en peper over.

5. Serveer in kleine schaaltjes met de wasabi mayonaise



Bron

VLAM VIS

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten