
4OO g hamlappen
zout
versgemalen peper
2 el sherry
3uien
I rode paprika
1/4 komkommer
1 blikje bamboescheuten (nettogewicht +/- 300 g)
2 schijven ananas (blik)
2 bolletjes gember
1 el olie
2 teentjes knoflook
10 el tomatenketchup
6 el (appel)azijn
3 el sojasaus
5 el suiker
2 eieren
2 el bloem
5 el maizena
frituurvet/ olie
Frituurpan
Een zoet-zuur vlees-groentegerecht uit China. De blokjes vlees worden eerst door een beslag gehaald en daarna gefrituurd. Het frituren moet vlak voor het opdienen gebeuren,om te voorkomen dat het deegkorstje slap wordt.
Vlees in blokjes van +/- l 1/2 cm snijden. In kom doen. Bestrooien met zout en peper. Sherry erover sprenkelen +/- 1/2 uur laten staan. Af en toe omscheppen. Uien pellen en snipperen. Paprika wassen. Halveren, zaadlijsten verwijderen en in repen snijden. Komkommer wassen en in plakjes van +/- l cm snijden. Plakjes in vieren snijden. Bamboescheuten afgieten en in heel dunne plakjes snijden. Ananas en gember in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten. Ui +/- 3 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Paprika toevoegen en al roerende +/- 1 min. meebakken. Komkommer en bamboescheuten toevoegen en +/- 1 min. meebak ken. Ananas en gember erdoor scheppen. Nog +/- 3 min. bakken,
af en toe roeren. Toevoegen: tomatenketchup, azijn, sojasaus en suiker. Goed door elkaar roeren.
In kom eieren loskloppen met 2 el bloem en 2 el maïzena.
In frituurpan vet/ olie verhitten tot witte damp ontstaat (175° C). Vergiet bekleden met keukenpapier. Blokjes vlees één voor één door bloempapje halen. Blokjes vlees met +/- 15 tegelijk in +/- 3 min. goudbruin en gaarfrituren. In vergiet laten uitdruipen. Rest van vlees op zelfde manier frituren. Intussen al roerende groentemengsel in +/- 5 min. zachtjes verwarmen. In kopje 3 el maïzena met 3 el water tot glad papje roeren. Al roerende aan groentemengsel toevoegen. Blijven roeren tot vocht licht gebonden is. Vlees erdoor scheppen. In +/- 3 min. door en door heet laten worden, steeds omscheppen. Overdoen in schaal. Lekker met rijst.
.
Lekker met rijst
Tip
frankie_o 20-11-2012
heerlijk recept, fantastische zoetzure saus. lekkerder dan bij het chinese restaurant. dank je wel. gr, frank
anita4 05-04-2011
mijn lievelingsgerecht bij de chinees, nu kan ik het zelf maken. dank je wel
groetjes van anita