1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Koe loe Yoek

Koe loe Yoek

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2008

Ingrediënten 4 personen


4OO g hamlappen
zout
versgemalen peper
2 el sherry
3uien
I rode paprika
1/4 komkommer
1 blikje bamboescheuten (nettogewicht +/- 300 g)
2 schijven ananas (blik)
2 bolletjes gember
1 el olie
2 teentjes knoflook
10 el tomatenketchup
6 el (appel)azijn
3 el sojasaus
5 el suiker
2 eieren
2 el bloem
5 el maizena
frituurvet/ olie


Verder heb je nodig


Frituurpan


Koe loe Yoek
Koe loe Yoek

Een zoet-zuur vlees-groentegerecht uit China. De blokjes vlees worden eerst door een beslag gehaald en daarna gefrituurd. Het frituren moet vlak voor het opdienen gebeuren,om te voorkomen dat het deegkorstje slap wordt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in blokjes van +/- l 1/2 cm snijden. In kom doen. Bestrooien met zout en peper. Sherry erover sprenkelen +/- 1/2 uur laten staan. Af en toe omscheppen. Uien pellen en snipperen. Paprika wassen. Halveren, zaadlijsten verwijderen en in repen snijden. Komkommer wassen en in plakjes van +/- l cm snijden. Plakjes in vieren snijden. Bamboescheuten afgieten en in heel dunne plakjes snijden. Ananas en gember in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten. Ui +/- 3 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Paprika toevoegen en al roerende +/- 1 min. meebakken. Komkommer en bamboescheuten toevoegen en +/- 1 min. meebak ken. Ananas en gember erdoor scheppen. Nog +/- 3 min. bakken,
af en toe roeren. Toevoegen: tomatenketchup, azijn, sojasaus en suiker. Goed door elkaar roeren.
In kom eieren loskloppen met 2 el bloem en 2 el maïzena.

Bereidingswijze

In frituurpan vet/ olie verhitten tot witte damp ontstaat (175° C). Vergiet bekleden met keukenpapier. Blokjes vlees één voor één door bloempapje halen. Blokjes vlees met +/- 15 tegelijk in +/- 3 min. goudbruin en gaarfrituren. In vergiet laten uitdruipen. Rest van vlees op zelfde manier frituren. Intussen al roerende groentemengsel in +/- 5 min. zachtjes verwarmen. In kopje 3 el maïzena met 3 el water tot glad papje roeren. Al roerende aan groentemengsel toevoegen. Blijven roeren tot vocht licht gebonden is. Vlees erdoor scheppen. In +/- 3 min. door en door heet laten worden, steeds omscheppen. Overdoen in schaal. Lekker met rijst.
.

Serveertip

Lekker met rijst

Bron

Tip



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijmeren


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijmeren
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top