1. Home
  2. Recepten
  3. Bloemkoolsoep met mosterd

Bloemkoolsoep met mosterd

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2008

Ingrediënten 6 personen


1 bloemkool, 1,5 tot 2 liter bouillon (kippen- of groentebouillon), 2 laurierblaadjes, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 35 gram roomkaas, 1 flinke aardappel, 2 eetlepels dijonmosterd, peper, vloeibare boter.


Verder heb je nodig


Staafmixer


Heerlijke hartige wintersoep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui en knoflook pellen en in grove stukken snijden. Bloemkool in roosjes verdelen. 2 liter bouillon maken. Aardappel schillen en in blokken snijden van 1 tot 2 cm.

Bereidingswijze

Knijp in een grote soeppan twee eetlepels boter en fruit hierin de ui, knoflook en aardappel 5 minuten aan, tot ze een klein beetje beginnen te kleuren. Doe de bloemkool, laurier en bouillon erbij en kook een minuut of 20, of tot alles goed gaar is. Pureer de soep glad met de staafmixer. Voeg dan roomkaas en mosterd toe en pureer nog een keer. Proef en voeg naar smaak peper toe.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top