Marsala Cheesecake

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-1999

Een heerlijke cheesecake, nog lekkerder met verse vruchten die een tijdje in de marsala hebben gestaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Bodem: 90 gr verkruimelde haverkoekjes,45 gr gesmolten roomboter,100 gr gesmolten extra pure chocolade.
Vulling:5 eierdooiers,125 gr suiker,125 ml marsala, 250 gr mon-chou,2 liter vanilleijs.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm met 20 cm doorsnede, vriezer

Voorbereiding

Dit gerecht moet nog een nacht in de vriezer opstijven!

Bereidingswijze

Meng de boter met de koekkruimels en druk in de springvorm,alleen de bodem.Giet de chocola erover en laat opstijven.
Klop de eierdooiers au-bain-marie totdat het mengsel dik is. Klop de marsala erbij totdat het mengsel weer dik is.
Laat afkoelen.
Roer de mon-chou luchtig, meng met het afgekoelde mengsel en als laatste met het enigzins ontdooide ijs. Giet alles in de springvorm en laat een nacht in de vriezer staan.

Serveertip

Leg verse vruchten enkele uren in de marsala, en serveer die er dan bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten