Volkoren Scones

  • Slanke keuken, Brood
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-02-2008

Volkoren Scones

Deel dit recept

Ingrediënten
Scones

250 g volkoren bloem,
1/2 zakje bakpoeder
40 g suiker
40 g boter
1 ei
1,5 dl kwark
1 tl kademom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Scones
volkorenboem, bakpoeder, suiker en gesmolten boter in een ruime kom vermengen. daar na ei en kwark toevoegen en snel tot een soepel deeg kneden.

draai ronde balletjes van het deeg (walnoot grote)

leg de scones op bakpapier onderin de oven en bak ze op 200°C in 15-20 min gaar en zandkleurig.

(kan inplaats van kademom , gember, appel /kanneel, noten, krenten of andere dingen toevoegen )
of hartig maken met gedroogde tomaat tym en geraspte kaas (zonder suiker dan)


Bron

zelf aangepast

Serveertip

warm met met mascarpone en een lepel jam serveren .lekker bij een pot thee

Laatste reacties

sidalcea avatar
sidalcea 05-07-2012

keuze is vrij hoe je het zelf doet heb echt geen idee van calorieen weet wel dat het veel minder dan cake is of muffins is

foodisawsome avatar
foodisawsome 14-05-2012

Lekker recept! Smaakt eigenlijk gewoon als brood. maar hoeveel calorieën zitten hier in? vooral lekker als ze vers uit de oven komen. Zou ze zelf wel wat groter maken dan een walnoot.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten