1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Volkoren Scones

Volkoren Scones

Door: sidalcea

  • Slanke keuken, Brood
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-02-2008

Ingrediënten


Scones

250 g volkoren bloem,
1/2 zakje bakpoeder
40 g suiker
40 g boter
1 ei
1,5 dl kwark
1 tl kademom


Volkoren Scones
Volkoren Scones

Volkoren Scones

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Scones
volkorenboem, bakpoeder, suiker en gesmolten boter in een ruime kom vermengen. daar na ei en kwark toevoegen en snel tot een soepel deeg kneden.

draai ronde balletjes van het deeg (walnoot grote)

leg de scones op bakpapier onderin de oven en bak ze op 200°C in 15-20 min gaar en zandkleurig.

(kan inplaats van kademom , gember, appel /kanneel, noten, krenten of andere dingen toevoegen )
of hartig maken met gedroogde tomaat tym en geraspte kaas (zonder suiker dan)


Serveertip

Warm met met mascarpone en een lepel jam serveren .lekker bij een pot thee

Bron

Zelf aangepast



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sidalcea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top