Scones

  • Engels, Brood
  • 10-20 min.

Scones
voor 12 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
Scones
voor 12 stuks

250 g volkoren bloem,
1/2 zakje bakpoeder, gezeefd
40 g suiker
40 g boter,
1 ei
1,5 dl kwark

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Scones
volkorenboem, bakpoeder, suiker en gesmolten boter in een ruime kom vermengen.

wrijf er tussen de vingers een kruimelig mengsel van.
ei en kwark toevoegen en snel tot een soepel deeg kneden.

draai ronde balletjes van het deeg

leg de scones op een bakmatje onderin de oven en bak ze op 200°C in 15 min gaar en zandkleurig.

Serveertip

scones openbreken en beleggen met een dot mascarpone en een lepel jam.lekker bij een pot thee

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten