Pata negra pakketjes

  • Spaans, Buffet
  • 10-20 min.
  • Pata negra pakketjes

    Pata negra pakketjes

    Pata negra pakketjes

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 165 kCal - Eiwit 12 g - Vet 11 g - Koolhydraten 4 g

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
150 ml medium dry sherry
1 eetlepel vloeibare honing
1 grote stevige peer, geschild en in 10 partjes gesneden
300 g Spaanse manchegokaas
20 plakjes pata negra (Spaanse gedroogde ham; indien niet te vinden, kan ook Serrano ham worden gebruikt)
25 g zakje verse bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng in een pan de sherry met de honing aan de kook, los de honing al roerende op en laat het geheel 2-3 minuten inkoken. Leg de partjes peer in de sherry en laat ze in 4-5 minuten tegen de kook aan gaar worden. Neem de peerpartjes met een schuimspaan uit het vocht en laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat het vocht in 5 minuten inkoken tot er nog 3-4 eetlepels over zijn en het stroperig begint te worden. Snijd de korstjes van de manchego en snijd de kaas in 10 puntjes. Leg steeds 2 plakjes pata negra naast elkaar en laat ze 2 cm overlappen. Leg een puntje manchego in het midden, daarop 3 sprietjes bieslook en een partje peer. Druppel er een beetje sherrysiroop over en maal er royaal zwarte peper boven. Vouw de pata negra rond de manchego en peer. Leg de pakketjes op een platte schaal.

Bron

AllerHande 13 2007

Serveertip

Tip: Bewaar de pakketjes tot gebruik afgedekt in de koelkast, maar laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen. Dan komt de smaak beter tot zijn recht.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nmbvv avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten