1. Home
  2. Recepten
  3. Room
  4. Zwitserse room
  5. Zwitserse witlof met kip

Zwitserse witlof met kip

  • Zwitsers, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2008

Ingrediënten 4 personen


500 gram witlof, stronkjes in lengte gehalveerd
500 gram kipfilet, in lange reepjes
Flinke klont boter om de kip in te bakken en de ovenschaal mee in te smeren
2 el suiker
1 rode ui, gesnipperd
200 gram geraspte Gruyère
sap van 1 limoen
1 scheut witte wijn
1 flinke scheut kookroom
peper en zout



Zwitserse witlof met kip
Zwitserse witlof met kip

Heerlijke zachtromige zoetzurige ovenschotel, écht Zwitsers dus!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ° C.

Bereidingswijze

Vehit de olie in een pan en bak de kip aan alle kanten bruin. bestrooi met peper en zout.
Breng een pan water aan de kook en laat de witlof in een stoommandje met deksel erop ongeveer 10 minuten stomen. Laat uitlekken.
Smeer een ovenschaal in met boter en strooi daar de suiker op.
Verdeel de witlof over de schaal en leg de repen kip ertussen.
Fruit de ui een paar minuten in de boter waarin je de kip hebt aangebakken. Blus af met limoensap en een scheut witte wijn. Laat inkoken. Voeg de kookroom toe. Er moet een mooi sausje overblijven. Laat afkoelen. Meng 50 gram Gruyère erdoor. Schep de saus over de kip en witlof. Strooi er nog wat Gruyère overheen.
Zet 20 minuten afgedekt in het midden van de oven. Haal na 20 minuten aluminiumfolie eraf en laat nog even gratineren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met hasselback aardappeltjes (met laurierblaadjes ertussen).

Bron

TASTE!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161


Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top