Zoete wentelteefjes
- Amerikaans, Brood
- 10-20 min.
- Geplaatst op 08-02-2008
Heerlijke wentelteefjes met een zoete smaak. Nóg lekkerder als je er wat poedersuiker overheen strooit. Je kunt ze eten bij het ontbijt, als lunch en ook 's avonds als je een keer niet uitgebreid wilt koken!
Ingrediënten 4 personen
8 witte boterhammen, 2 eieren, 2 eetlepels honing, 3 theelepels kaneel, 300 ml melk, 50 gram boter en wat poedersuiker.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 304,48 kcal |
Koolhydraten | 42,88 g |
Eiwitten | 11,18 g |
Vetten | 9,41 g |
Benodigdheden
Een kom, een diepe schaal en een koekenpan.Voorbereiding
Neem voor ieder persoon 2 boterhammen. Neem de kom en meng de eieren met de honing. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe zodat het een glad geheel is en voeg tot slot de kaneel toe.
Bereidingswijze
Pak de diepe schaal en leg een boterham erin. Giet wat van het eimengsel erover heen en wrijf het goed uit. Draai de boterham om en giet ook daar wat eimengsel overheen. Doe dit bij iedere boterham en stapel ze op elkaar in de schaal. Als je hiermee klaar bent laat het dan goed intrekken in de boterhammen. Zet ondertussen de koekenpan op het vuur en laat ongeveer de helft van de boter smelten. Bak iedere boterham in 2 tot 3 minuten goudbruin. Na iedere bakbeurt even wat nieuw boter in de pan doen. Tip: bak 2 boterhammen tegelijk in een iets grotere koekenpan.
Serveertip
Bestrooi de warme wentelteefjes met wat poedersuiker. Als je ze wilt severen als toetje kun je er ook een bolletje ijs en wat vers fruit
( frambozen, zwarte bessen ) bij doen.
Laatste reacties
Was bijzonder lekker! Groetjes, Kitchen4