1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. salade van venkel/granaatappel/sinaasappel/radijs

salade van venkel/granaatappel/sinaasappel/radijs

Door: mckarin

  • Marokkaans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-02-2008

Ingrediënten 2 personen


1 grote venkelknol (in plakjes, stengel ook)
2 sinaasappels in mooie plakken snijden
bos radijs (in plakjes)
flink wat muntblaadjes
pitjes van 1 granaatappel

Dressing:
3 el olijf olie
2 el citroensap
2 el sinaasappelsap
1 el oranjebloesemwater
1 theelepel poedersuiker
1 theelepel kaneelpoeder
wat gehakte muntblaadjes



Lekker frisse salade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Plakjes venkel in een ring tegen de rand van een grote schaal leggen,
plakjes sinaasappel naar het midden toewerkend dakpansgewijs op de venkel leggen daarop de plakjes radijs en in het midden de muntblaadjes. Tenslotte de granaatappel pitjes langs de buitenste rand en een paar in het midden strooien. (gewoon husselen kan natuurlijk ook)
Alle andere ingredienten voor de dressing goed mengn (doe ik zelf altijd in een oude jampot, desel erop en even flink schudden)) en over de salade sprenkelen.
Voor het serveren nog een half uurtje in de koelkast zetten.

Bron

Kopie recept gekregen van een studiegenoot



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mckarin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top