De lekkerste bruine bonen soep.
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Nu eens niet de bruine bonen de hele nacht laten weken
maar gewoon uit het blik !
Ingrediënten
2 literwater4 blikken bruine bonen
4 erwtensoep groentenmix pakketten (koeling supermarkt)
4 tenen knoflook gepeld en gesneden
4 aardappelen geschild gewassen in kleine blokjes snijden
4 ons magere spekreepjes
4 ons rund gehakt
2 rundvleesbouillonblokken
peper zeezout
2 eetlepels sambalbadjak
olijfolie
1 eetlepel paprika poeder
1 eetlepel kerrie poeder
en wat foelie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 6590,84 kcal |
Koolhydraten | 568,03 g |
Eiwitten | 403,26 g |
Vetten | 232,50 g |
Benodigdheden
eventueel een staafmixerblikopener
Bereidingswijze
De spekreepjes en de gehakt goudbruin bakken in de olijfolie met de kerrie en paprikapoeder .
De groenten de aardappelen het water de bouillonblokken er bij aan de kook brengen en ongeveer 40 min. laten pruttelen dan de bruine bonen en de sambal er bij .
Nog even laten pruttelen op smaak maken .
(eventueel alles fijn maken met de staafmixer ).
Bron
Het recept was van mijn Moeder ik maak het nog steeds en het is nog net zo lekker.
Serveertip
Heerlijk met een grof vers brood van de warme bakker met roomboter .