
2 literwater
4 blikken bruine bonen
4 erwtensoep groentenmix pakketten (koeling supermarkt)
4 tenen knoflook gepeld en gesneden
4 aardappelen geschild gewassen in kleine blokjes snijden
4 ons magere spekreepjes
4 ons rund gehakt
2 rundvleesbouillonblokken
peper zeezout
2 eetlepels sambalbadjak
olijfolie
1 eetlepel paprika poeder
1 eetlepel kerrie poeder
en wat foelie
Eventueel een staafmixer
blikopener
Nu eens niet de bruine bonen de hele nacht laten weken
maar gewoon uit het blik !
De spekreepjes en de gehakt goudbruin bakken in de olijfolie met de kerrie en paprikapoeder .
De groenten de aardappelen het water de bouillonblokken er bij aan de kook brengen en ongeveer 40 min. laten pruttelen dan de bruine bonen en de sambal er bij .
Nog even laten pruttelen op smaak maken .
(eventueel alles fijn maken met de staafmixer ).
Heerlijk met een grof vers brood van de warme bakker met roomboter .
Het recept was van mijn Moeder ik maak het nog steeds en het is nog net zo lekker.
aaltjen1 05-12-2011
is erg leuk die maak ik vaak lekker
gabriellevdwoerd 17-01-2009
meegenomen, bedankt. Groetjes Gabrielle