peperkoek * * * * * *

  • Regionaal, Brood
  • 60-120 min.

Een Brabantse lekkernij

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram zelfrijzend bakmeel, 500 gram bruine suiker, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels gemalen kruidnagelen, 2 theelepels gemalen nootmuskaat, 5 deciliter kokende melk.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vet een cakeblik in met boter en bestrooi deze met bloem. Doe alle ingredienten in een kom en giet daar al roerend de kokende melk over. Roer alles goed glad tot een mooi beslag. Doe het beslag in de bakvorm en laat deze in een voorverwarmde oven van ongeveer 175 C in 1,5 uur gaar worden. Na het bakken gelijk uit het blik halen en af laten koelen

Serveertip

Laat de koek als het lukt eerst 1 a 2 dagen in een afgesloten trommel liggen dan is hij nog lekkerder

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ellentje avatar

Doorsturen

Home Recepten