peperkoek * * * * * *

  • Regionaal, Brood
  • 60-120 min.

Een Brabantse lekkernij

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel,
  • 500 gram bruine suiker,
  • 2 theelepels kaneel,
  • 2 theelepels gemalen kruidnagelen,
  • 2 theelepels gemalen nootmuskaat,
  • 5 deciliter kokende melk.
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Vet een cakeblik in met boter en bestrooi deze met bloem. Doe alle ingredienten in een kom en giet daar al roerend de kokende melk over. Roer alles goed glad tot een mooi beslag. Doe het beslag in de bakvorm en laat deze in een voorverwarmde oven van ongeveer 175 C in 1,5 uur gaar worden. Na het bakken gelijk uit het blik halen en af laten koelen

    Serveertip

    Laat de koek als het lukt eerst 1 a 2 dagen in een afgesloten trommel liggen dan is hij nog lekkerder

    Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    ellentje avatar
    ellentje

    Doorsturen

    Home Recepten