peperkoek * * * * * *

  • Regionaal, Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-03-1999

Een Brabantse lekkernij

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel,
  • 500 gram bruine suiker,
  • 2 theelepels kaneel,
  • 2 theelepels gemalen kruidnagelen,
  • 2 theelepels gemalen nootmuskaat,
  • 5 deciliter kokende melk.
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Vet een cakeblik in met boter en bestrooi deze met bloem. Doe alle ingredienten in een kom en giet daar al roerend de kokende melk over. Roer alles goed glad tot een mooi beslag. Doe het beslag in de bakvorm en laat deze in een voorverwarmde oven van ongeveer 175 C in 1,5 uur gaar worden. Na het bakken gelijk uit het blik halen en af laten koelen

    Serveertip

    Laat de koek als het lukt eerst 1 a 2 dagen in een afgesloten trommel liggen dan is hij nog lekkerder

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    margottummers avatar
    margottummers 07-09-2019

    Heerlijk van smaak 👌 Heb er wat griensuiker op gedaan.

    alex16776 avatar
    alex16776 24-11-2012

    Super! De hoeveelheid was wel een beetje veel voor mijn bakblik (ca 20x30cm);-) maar de koek was echt heerlijk, ik ben wel zo vrij geweest om nog wat anijszaad en koriander toe te voegen.

    onceinalifetime avatar
    onceinalifetime 11-01-2009

    Mijn zoon vindt dat de peperkoek naar Zoervleisch ruikt. :-)

    liz81 avatar
    liz81 12-11-2008

    Ik ga het proberen, bedankt!

    pris22 avatar
    pris22 07-06-2005

    mmmmmm,...peperkoek,en zo'n gemakkelijk recept,BEDANKT!!! mvg, Priscilla

    gastmama avatar
    gastmama 26-01-2005

    Zag eerst niet dat deze zonder vet is, maar lijkt dus op de Atlanta kruidcake, ga hem vanmiddag maken, ben zeer benieuwd!

    mieks avatar
    mieks 12-01-2002

    hoi een groot succes mijn dochter van 11 heeft al vele tantes er een plezier mee gedaan en ze bakt hem zonder hulp heerlijk en makelijk

    annemaria avatar
    annemaria 01-10-2001

    Hoi Ellentje Ik heb afgelopen donderdag de peperkoek gemaakt. Er lopen momenteel nogal wat bouwvakkers rond bij ons thuis en ik heb ze vrijdag deze koek bij de koffie gegeven. Ze vonden het allemaal heel lekker. Bedankt voor dit makkelijke en lekkere recept. Groetjes, Annemaria

    anitawillemse avatar
    anitawillemse 24-07-2001

    Goh, wat een makkelijk recept. Ik zit 6 maanden per jaar in USA en alle ingredienten zijn daar ook te krijgen. Ik zal die Amerikanen eens peperkoek laten proeven. En nog vetvrij ook.

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten