1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. peperkoek * * * * * *

peperkoek * * * * * *

Door: ellentje

  • Regionaal, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-03-1999

Ingrediënten


500 gram zelfrijzend bakmeel, 500 gram bruine suiker, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels gemalen kruidnagelen, 2 theelepels gemalen nootmuskaat, 5 deciliter kokende melk.



Een Brabantse lekkernij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet een cakeblik in met boter en bestrooi deze met bloem. Doe alle ingredienten in een kom en giet daar al roerend de kokende melk over. Roer alles goed glad tot een mooi beslag. Doe het beslag in de bakvorm en laat deze in een voorverwarmde oven van ongeveer 175 C in 1,5 uur gaar worden. Na het bakken gelijk uit het blik halen en af laten koelen

Serveertip

Laat de koek als het lukt eerst 1 a 2 dagen in een afgesloten trommel liggen dan is hij nog lekkerder



Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top