1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kalfsvlees Marengo

Kalfsvlees Marengo

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2008

Ingrediënten 4 personen


750 gr kalfsfricandeau; 50 gr boter; 125 gr ui; 125 gr champignons; 1 el tomatenpuree; 1 laurierblaadje; 1 tl tijm; zout; versgemalen witte peper; 1/8 l warm water; 1/8 l witte wijn; 20 gr bloem; peterselie; tomaat



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het vlees in grove stukken snijden en in de hete boter bruin braden. Het vlees uit de pan nemen en warm houden. De fijngehakte uien en de schoon geborstelde champignons in de braadboter van het vlees even bakken en dan de tomatenpuree erbij voegen. Kruiden met het laurierblaadje, de tijm, zout en peper. Blussen met het warm water en de wijn. Dit even aan de kook laten komen en dan het vlees er weer bij doen. Alles 15 min. laten sudderen. De bloem erover stuiven en dit al roerend 5 min. laten binden. Het laurierblaadje verwijderen.

Serveertip

Garneren met schijfjes tomaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top