1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardappeltaart uit de oven

Aardappeltaart uit de oven

  • Frans, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2008

Ingrediënten


1 kg.aardappelen
3 dl. koksroom
3 dl. melk
2 teentjes knoflook geperst
zeezout peper foelie
30 gr. roomboter


Verder heb je nodig


Oven knoflookpers
rechthoekige schaal (20 bij 30 cm.)


Aardappeltaart uit de oven
Aardappeltaart uit de oven
Aardappeltaart uit de oven
Aardappeltaart uit de oven
Aardappeltaart uit de oven
Aardappeltaart uit de oven

Een heerlijk ouderwets gerecht .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven op ongeveer 160 gr. (ligt aan de oven )
De aardappelen schillen wassen en in schijfjes snijden .
De room de melk de knoflook de foelie de peper en het zout mengen .

Bereidingswijze

Beboter de schaal en leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs in .
Giet het melk mengsel er op .
Wat boterstukjes er op verdelen .
Ongeveer 2 uur in de oven garen .


Serveertip

In de schaal serveren .
Dit gerecht kan bij van alles .
Eet smakelijk.

Bron

Eigen recept .



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top