1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Turkse keuken
  5. Baklava
  6. Baklava

Baklava

Door: orphan

  • Turks, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2008

Ingrediënten


400 gr.roomboter gesmolten
400 gr. geplette amandelen
400 gr. geplette walnoten
4 theelepels kaneel
1 volle theelepel kruidnagelpoeder
400 gr. rietsuiker
400 gr honing
4 eetlepels water
1 eetlepel water
400 gr. roomboterbladerdeeg plakken (uit de vriezer)


Verder heb je nodig


Oven grote kom
pan met dikke bodem

rechthoekige schaal
(20 bij 30 cm.)

Baklava
Baklava

Van oorsprong Ottomaans , echt Turks ,
maar bij de Griek hebben ze het ook als dessert .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven op 180 gr. (ligt aan de oven )
Het bladerdeeg ontdooien er 8 lappen van maken in de maat van de schaal .
(of de kleine plakjes bladerdeeg uit de verpakking er dakpans gewijs op leggen )
Vet de bakvorm in .
Meng in de kom de amandelen ,walnoten ,kaneel en het kruidnagelpoeder .
Leg de eerste lap in de schaal en bestrijk met boter daarop het noten mengsel,volgende lap met boter bestrijken het notenmengsel er op enz . enz
tot het notenmengsel op is .
De laatse lap erop met boter bestrijken en met een mes 4 kantjes trekken in het deeg van ongeveer 4cm. dik !Met water bestrijken en bakken in de oven voor ongeveer 30 min.(ligt aan de oven )

Bereidingswijze

De suiker en honing met het water goed verwarmen tot de suiker is gesmolten even laten pruttelen .
Als de baklava klaar is, uit de oven halen de siroop er over heen gieten en af laten koelen .

Serveertip

Als de baklava goed is afgekoeld de ruitjes insnijden de kleine gebakjes serveren op een mooie schaal lekker bij de koffie.

Bron

Uit Turkije mee genomen .



Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top