Heerlijke minestrone
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 05-02-2008
Een heerlijk ouderwetse volle italiaanse maaltijdsoep
met .... " de smaak van italie ".
Ingrediënten
3 liter water4 rundvleesbouillonblokken
1/2 blikje bruinebonen
1/2 blikje witte bonen
5 ons magere spekreepjes
1 literblik tomaatblokjes
4 ons chorizo (kleine blokjes)
2 blikjes tomatenpuree
1 ons macaroni
1 ons tortellini
4 zakken italiaansegroentenmix (uit de supermarkt )
1/2 stronk sellerie met blad en al (fijn gesneden)
4 geschilde aardappelen (in blokjes)
2 geschilde winterpenen (in blokjes )
4 gepelde grote uien (in blokjes)
4 tenen knoflook (fijn snijden )
peper zeezout olijfolie parmazaansekaas
1 theelepel oregano
1 theelepel bacilicum
1 theelepel tijm
1 theelepel roosmarijn
(en eventueel een spaanse peper fijn gesneden
en een eetlepel rietsuiker)
Benodigdheden
grote pan blikopenerVoorbereiding
De blikken openen .
Bereidingswijze
De spekblokjes zachtjes bakken in de olijfolie de gesneden groenten er bij dan het water en de bouillonblokken er bij ongeveer een half uur laten pruttelen .
Dan de tortellini de macaroni en de overige ingredienten erbij steeds zachtjes roeren , dan nog ongeveer 20 min laten pruttelen .
Als laatste de bonen en de chorizo er bij nog heel even mee garen .
Bron
Uit Italie meegenomen .
Serveertip
Op de borden scheppen
de parmazaanse kaas er op strooien(voor de liefhebbers).
Heerlijk met vers stokbrood en kruidenboter.
Buon appetito .
Laatste reacties
Hallo Marianne, Gefeliciteerd met je gisterenrecept. Sorry, had niet zoveel tijd gisteren. Ik heb het in mijn kookboek gezet. Het zal wel even duren voordat ik het ga maken, maar ik weet al precies bij welke gelegenheid. Ik vind het een verjaardagssoep (die van mij is aan het begin van de zomer) en daar moeten in ieder geval mijn zus en haar dochter van meegenieten. Dank je wel. Groetjes, Jos
mooie kans om het uit te proberen toch ! je hebt het nu in je kookboek staan !veel sucses en eet smakelijk!
Heerlijk!!!Dit neem ik mee om eens te proberen.1 vraagje zou pepperoni worst niet beter zijn als chorizo?Bedankt voor het recept,Groetjes Sylvia.
renate999 bedankt en aangepast ,lache toch ! foutje is menselijk ,toedeloe.
gorizo = chorizo? ("tjoriso")
Erg lekker recept. Hou je wel aan de hoeveelheden want de pan is snel te klein!