Super andijvieschotel met gehakt en schimmelkaas

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2008

een eindeloos lekkere ovenschotel.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
750 gram aardappelen (geschild gewicht); 1 dl. kookroom (ik gebruik flesje blueband finesse); 2 dl. slagroom (pakje van de aldi is prima); half pakje (125 gr.) spekreepjes (ook van de aldi b.v.); 500 gr. mager rundergehakt (gekruid); 1 pakje gezeefde tomaten (500 gr); 100 gr. schimmelkaas, ik gebruik creme royal, deense blauwe kaas van de aldi 70+, die is zalig, maar je kunt ook 100 gr. roquefort, verkruimelen.; een zakje gesneden andijvie van 400 gr. (bv. van AH); 60 gr. geraspte kaas. (naar smaak)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(glazen)ovenschotel van 28 bij 21 cm. ; Pan; wok of koekepan of hapjespan;

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 gradenC.

Bereidingswijze

Schil, was en kook de aardappelen (met wat zout) in +/- 20 min. gaar. giet ze af en stamp ze fijn. Roer 1 dl. kookroom en 1 dl. slagroom door de puree.(niet meer!); Breng op smaak met wat peper, nootmuskaat en evt. nog wat zout. (niet te veel zout, het wordt pittig genoeg.).Bak de spekreepjes in een droge koekepan(wok) in een paar min. krokant(op groot vuur). Voeg dan het gekruide gehakt toe en rul het. Voeg daarna de gezeefde tomaten toe en roer goed door. Dan verkruimel je de roquefort of andere schimmelkaas in kleine stukjes en roer goed door het vlees mengsel. kaas moet goed opgelost zijn. Zet vuur hoog en laat dan een deel van het vocht verdampen. evt. nog op smaak brengen met wat zout en peper (ik vond het niet nodig). Roerbak in een wok met een beetje boter ,de andijvie 5 tot 8 min tot deze geslonken is. Voeg daarna 1 dl. slagroom toe en roer er goed doorheen en laat nog 2 a 3 min. zachtjes verwarmen. Schep dan het gehakt in een ovenschaal (NIET INVETTEN), schep de andijvie op het gehakt en eindig met de aardappelpuree. Strooi er 60 gram geraspte kaas over en bak het gerecht in ca. 20 min. op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven. schuif bij voorkeur een bakplaat onder het rooster, er kan misschien wat saus uit spatten.

Bron

tournedos.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 12-10-2011

Hallo Ruth, We hebben vanavond gesmikkeld van deze andijvieschotel. Ik had geen spekjes in huis, dus een volgende keer - want die komt er zeker - zorg ik voor spekjes. Maar ondanks het ontbreken daarvan was het heerlijk. Dank je wel. Groetjes, Jos

teetrop avatar
teetrop 06-10-2008

ik heb dit recept afgelopen week gemaakt en wij vonden het heel erg lekker. Ik gebruik alleen de volgende keer wat meer andijvie. Mijn jongens vonden het niet erg dat er niet zoveel in zat maar ik heb liever wat meer groente. :)

teetrop avatar
teetrop 01-10-2008

lijkt me erg lekker. Staat op het menu voor morgen. bedankt!

bergj23 avatar
bergj23 02-08-2008

Echt perfect. Zorg dat je wel voldoende andijvie hebt!

wideciro avatar
wideciro 07-02-2008

Dit wil ik graag eens proberen, dankjewel voor je recept, groetjes, Desiree

marjamaria3 avatar
marjamaria3 07-02-2008

ik ga deze ook proberen. ben helemaal verzot op schotels met andijvie. bedankt. liefs marja

meeuw405 avatar
meeuw405 07-02-2008

Deze staat volgende week op het menu. Je hoort(leest) er nog van. Smulgroeten Els

pwiggers avatar
pwiggers 06-02-2008

Hoi Ruth, Ook dit recept neem ik van je mee.Lijkt me heerlijk! Liefs, Petra

loukes avatar
loukes 04-02-2008

Heerlijk, zo''n oven-schotel ! Zelf varieer ik met raapstelen in plaats van andijvie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten