1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bessola (krentjebrij)

Bessola (krentjebrij)

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-02-2008

Ingrediënten 4 personen


  • 1 flesje rode bessensap
  • evenzoveel water als de inhoud van het flesje sap (1:1)
  • 1,5 hand rozijnen
  • 1,5 hand krenten
  • 10 gedroogde abrikozen
  • suiker (naar smaak)
  • 1 kopje gekookte gort (125 ml)
  • 1 pijpje kaneel
  • 1 eetl kaneelpoeder
  • 2 citroenschillen
  • sap van een halve citroen



You love it or you hate it. Ik ben een erg grote liefhebber van Bessola, ook wel krentjebrij genoemd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gerecht een dag van tevoren maken.

  • Gort in een tot anderhalf uur gaar koken.
  • Rozijnen en krenten wassen.
  • Abrikozen in reepjes snijden.

Bereidingswijze

  • Bessensap en water in een pan schenken.
  • Toevoegen: vruchten, kaneel (pijpje en poeder) suiker, citroensap en de schillen. Als de abrikozen stukjes uitgezet zijn dan de gare gort toevoegen.
  • Proeven.
  • Als de smaak naar wens is, aflaten koelen.

Liefst goed gekoeld serveren.

Serveertip

Kan zo gegeten worden, maar ook lekker met vanillevla of vanille-ijs. In de winter is dit warm ook erg lekker!

Bron

Internet (ben helaas de website kwijt)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ilsevandenberg


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ilsevandenberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top