Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus.

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus.

    Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus.

    Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus.

  • Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus.

    Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus.

    Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus.

Lijkt een beetje op de VITELLO TONNATO uit Italie. Dit krijgt een aparte, speelse bereiding. Het tomaatjes zorgt voor extra sappigheid./
Natuurlijk ook schitterend als amuse.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kleine prei
half blikje tonijn naturel uitgelekt
2 el mayonnaise
1 el Citroen sap
100 gr kalfsschnitzel, in 8 blokjes
4 cherrytomaatje
1 el olie
halve citroen, in partjes
minimengkom van keukenmachine of staafmixer
8 cocktailprikkers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Helft van witte preistengel in 4 stukken snijden en wassen. In pan met weinig kokend water met half tl zout prei 5 minuten koken. Prei in vergiet onder koud stromend water afspoelen.
Tonijn in minimengkom van keukenmachine of met staafmixer pureren en met mayonaise, citroensap en 1 el water mengsel, op smaak brengen met zout en peper.
Aan 4 cocktailprikkers stukje prei en stukje vlees prikken. Aan andere 4 cocktailprikkers tomaatje en stukje vlees prikken. Prikkers met zout e peper bestrooien.
In koekenpan olie verhitten en prikkers in 5 minuten rondom gaarbakken. Tonijnsaus over vier borden verdelen en op elk bordje 2 prikkers leggen.
Met citroen garneren.

Serveertip

Ook als amuse naturrlijk te gebruiken.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Doorsturen

Home Recepten