Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus.
- Italiaans, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 04-02-2008
Lijkt een beetje op de VITELLO TONNATO uit Italie. Dit krijgt een aparte, speelse bereiding. Het tomaatjes zorgt voor extra sappigheid./
Natuurlijk ook schitterend als amuse.
Bereidingswijze
Helft van witte preistengel in 4 stukken snijden en wassen. In pan met weinig kokend water met half tl zout prei 5 minuten koken. Prei in vergiet onder koud stromend water afspoelen.
Tonijn in minimengkom van keukenmachine of met staafmixer pureren en met mayonaise, citroensap en 1 el water mengsel, op smaak brengen met zout en peper.
Aan 4 cocktailprikkers stukje prei en stukje vlees prikken. Aan andere 4 cocktailprikkers tomaatje en stukje vlees prikken. Prikkers met zout e peper bestrooien.
In koekenpan olie verhitten en prikkers in 5 minuten rondom gaarbakken. Tonijnsaus over vier borden verdelen en op elk bordje 2 prikkers leggen.
Met citroen garneren.
Serveertip
Ook als amuse naturrlijk te gebruiken.
Laatste reacties
Dit was verrassend lekker zeg! Komt zeker vaker op tafel.
Hallo Marianne. Heb je receptje meegenomen. Thanks en groet van Ria
Ben gek op Vitello Tonnato, dit is een beetje hetzelfde maar dan toch weer aparter en ook heel leuk om als Tapas of Amuse te gebruiken. Ik neem het graag mee. Bedankt, groetjes .. Margrit
Het ziet er heel lekker uit,ik neem het graag mee, grtjs mieke64